Toros Tarım, Türkiye İnovasyon Haftası’nda düzenlenen İnoSUİT Sertifika Töreni’nde, programı tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan firmalardan biri oldu. Toros Tarım adına sertifikayı, Araştırma Planlama ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Nermin Aka aldı.

Bu yıl “İnovasyonun Yeni Yüzyılı” teması ile düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası, 12-13 Aralık tarihleri arasında Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Farklı sektörlerden temsilcilerin katılım gösterdiği etkinliğin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Organizasyon kapsamında, İnovaLİG Ödül Töreni ve İnoSUİT Sertifika Töreni düzenlendi.

Kurumsal inovasyon öncülerinin yer aldığı İnoSUİT Programı’na katılan firmalara verilen sertifikaya ilişkin düzenlenen törende, Tekfen Holding şirketi Toros Tarım, programı tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan firmalardan biri oldu. Toros Tarım adına sertifikayı, Toros Tarım Araştırma Planlama ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Nermin Aka aldı.

Nermin Aka: “İnoSUİT Programı ile inovasyon yönetimi yetkinliğinin artırılmasını amaçladık.”

Törenin ardından sertifikaya ve törene ilişkin açıklamada bulunan Nermin Aka, Toros Tarım’ın kurumsal inovasyon kültürü oluşturmak, bir sistem dahilinde inovasyon projelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla oluşturulan İnoSUİT Programı’na 2019 yılında dahil olduğunu hatırlatarak, “Toros Tarım Ar-Ge Merkezi tarafından koordine edilen proje çalışmaları kapsamında, TİM – Toros Tarım – Mersin Teknopark (Technoscope) üçgeninde, üniversite-sanayi-sektör iş birliğine dayalı çalışmalar gerçekleştirdik. İnoSUİT Programı ile inovasyon yönetimi yetkinliğinin artırılmasını, inovasyon yönetimi altyapısının oluşturulmasını ve güçlendirilmesini, kurumsal inovasyon sistemlerinin tasarlanması ve inovasyon projelerinin hayata geçirilmesini amaçladık,” dedi.