Sürdürülebilir tarım vizyonu doğrultusunda mevcut belirsizliklere yön verebilecek, tarımsal kalkınmayı ve ülke çıkarlarını destekleyici, yerli ve yerel üretimlere katkı sağlayan projelerin hayata geçirilmesini hedefleyen Toros Tarım, Ar-Ge çalışmaları ve üniversite-sanayi iş birlikleri ile temel bilimler ve mühendislik alanlarında genç araştırmacıların desteklenmesine de olanak sağlamaktadır. Ar-Ge Merkezi’nde yürütülen projelerde farklı üniversiteler ve farklı disiplinlerden danışman akademisyenlerle iş birlikleri devam etmektedir.

Özel sektör kuruluşlarının ihtiyaçları doğrultusunda yürütülecek çalışmalar için gerekli araştırmacıların istihdam edilmesini amaçlayan TÜBİTAK 2244 Sanayi-Doktora programı kapsamında Toros Tarım tarafından başvurusu yapılan projeler TÜBİTAK’tan destek almaya hak kazanmıştır. Toros Tarım AR-GE Merkezi’nde söz konusu projelerle ilgili çalışmalar sürdürülmektedir.

YÜRÜTÜLEN PROJELER

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi tarafından TÜBİTAK 2244 Sanayi-Doktora Programı 2019 yılı çağrısı kapsamında başvurusu yapılan ve desteklenmeye hak kazanan proje ile sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve araştırma altyapısı-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje, Mersin Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Bahadır K. Körbahti, Prof. Dr. Ayla Özer ve Kimya Bölümü’nden Prof. Dr. Recep Özen ile birlikte yürütülmektedir. Toplamda 84 ay sürecek şekilde planlanan proje kapsamında doktora programına dahil olan 3 bursiyer ile birlikte teorik ve deneysel çalışmalar sürdürülmektedir. Proje çalışmaları doğrultusunda 3 doktora öğrencisinin yetiştirilerek sanayide istihdamının sağlanması amacıyla katma değeri yüksek proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi tarafından TÜBİTAK 2244 Sanayi-Doktora Programı 2018 yılı çağrısı kapsamında başvurusu yapılan ve desteklenmeye hak kazanan proje ile sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve araştırma altyapısı-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Proje, Ankara Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Suna Ertunç ile birlikte yürütülmektedir. Toplamda 84 ay sürecek şekilde planlanan proje kapsamında doktora programına dahil olan 3 bursiyer ile birlikte teorik ve deneysel çalışmalar sürdürülmektedir. Proje çalışmaları doğrultusunda 3 doktora öğrencisinin yetiştirilerek sanayide istihdamının sağlanması amacıyla katma değeri yüksek proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi tarafından TÜBİTAK 2244 Sanayi-Doktora Programı 2018 yılı çağrısı kapsamında başvurusu yapılan ve desteklenmeye hak kazanan proje ile sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde yetiştirilmesi, sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi ve araştırma altyapısı-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Mersin Üniversitesi Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Bölümü ile gerçekleştirilmekte olan proje, Kimya Bölümü’nden Prof.Dr.Hakan Arslan ile birlikte yürütülmektedir.. Toplamda 84 ay sürecek şekilde planlanan proje kapsamında doktora programına dahil olan 3 bursiyer ile birlikte teorik ve deneysel çalışmalar sürdürülmektedir. Proje çalışmaları doğrultusunda 3 doktora öğrencisinin yetiştirilerek sanayide istihdamının sağlanması amacıyla katma değeri yüksek proje çalışmaları gerçekleştirilmektedir.