Ar-Ge Uzmanı Cemre Avşar, bu yıl İspanya’nın Barselona kentinde 4.’sü düzenlenen Advanced Chemistry Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katılım sağladı.

Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’nin Yeşil Mutabakat ve Döngüsel Ekonomi Hedeflerine Uyum konseptleri kapsamında hazırladığı yayınlar, akademik camiada dikkat çekmeye devam ediyor.

Ar-Ge Merkezi’nden Didem Tümük, Ahmet Ozan Gezerman, Cemre Avşar ve Strateji ve İş Geliştirme Departmanı’ndan Abdullah Emre Yüzbaşıoğlu’nun katkılarıyla, CO2 emisyonlarının azaltımı ve endüstriyel atıkların ikincil bir hammadde kaynağı olarak değerlendirmesi konusunda hazırlanan “Focusing on the Merseburg Process: Benefits on Industrial Decarbonisation and Waste Minimization” başlıklı derleme makale daha önce Environmental Technology Reviews Dergisi’nde yayınlanmıştı. Toros Tarım Ar-Ge Merkezi’ne SHEN En iyi Araştırmacı Ödülü’nü kazandıran söz konusu makale, aynı zamanda 27-28 Mart 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen Advanced Chemistry Kongresi’ne davetli konuşmacı olarak katılım sağlanmasına da olanak sağladı.

Tarım sektöründen sadece Toros Tarım’ın katılım sağladığı kongrede Ar-Ge Uzmanı Cemre Avşar, Toros Tarım’ın faaliyet alanlarını kapsayan mineral gübre ve organik-organomineral gübre üretimi süreçleri ile sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik Ar-Ge çalışmalarını konu alan “From Conventional to Green: Latest Trends in the Fertilizer Industry” başlıklı bir konuşma yaptı. Bu konuşma ile kongre katılımcılarına gübre endüstrisi ile ilgili güncel trendler aktarıldı.